Activități creative de iarnă

Ai nevoie de inspirație pentru a-ți distra copilul în această vacanță de iarnă? Iată câteva exemple de activități creative de iarnă pe care le puteți face împreună în casă:

1. Zăpadă artificială făcută în casă

Ce dacă nu a nins încă? Cu doar două ingrediente, poți face zăpadă artificială care nu se topește și pe care cei mici o pot folosi acasă, în siguranță.

Ingredientele de care ai nevoie sunt: bicarbonat de sodiu și balsam de păr (poți folosi și spumă de ras în locul balsamului). Proporțiile variază în funcție de câtă zăpadă vrei să faci. Poți începe combinând cantități mici de balsam de păr sau spumă de ras cu bicarbonatul, până când zăpada ajunge la consistența dorită. Dacă amestecul e prea tare, mai adaugă balsam sau spumă de ras. Dacă este prea umed, adaugă mai mult bicarbonat. Îți poți da seama dacă zăpada are consistența potrivită atunci când poți modela un bulgăre de zăpadă cu ușurință în mâini.

Din zăpada obținută puteți face împreună oameni de zăpadă sau decorații creative folosind alte elemente din casă, cum ar fi năsturei, boabe de piper, crenguțe de cimbru, panglici, beteală sau sclipici. Zăpada nu provoacă reacții pe piele și nu este rece. Copiii se pot juca cu ea ore în șir! La sfârșit, o poți mătura cu ușurință și arunca la coș.

2. Fulgi de nea din hârtie

Dacă vrei să-ți decorezi ferestrele într-un mod haios și inventiv, încercați să faceți fulgi de nea din hârtie. Fulgii din hârtie pot fi folosiți și la ornarea coronițelor de Crăciun sau ca decorații pentru brad.

Tot ce vă trebuie este o foarfecă, coli de hârtie de formă pătrată și o imaginație bogată! Modelarea fulgilor de nea se va baza pe împăturirea hârtiei în triunghiuri din ce în ce mai mici și decuparea marginilor în forma dorită. Nu există o formulă exactă pentru design-ul fulgilor de nea și este ideal să fii creativ. Iată câteva sfaturi despre cum ai putea să începi:

  • Pentru coli A4 – obține foi pătrate prin îndoirea unui colț până formezi un triunghi mare, pe care îl vei decupa.
  • Împăturește triunghiul mare în două, de la colțul de sus la cel de jos, pentru a obține un triunghi mai mic.
  • Împăturește triunghiul mai mic în trei, de la stânga la dreapta (ca și cum ai încerca să faci un avion de hârtie), și taie excesul de hârtie de la bază pentru a obține un nou triunghi.
  • Acum e momentul să fii creativ! Poți decupa bucățele drepte sau ondulate în marginile triunghiului de hârtie pentru a obține un model. Aceste decupaje pot fi mai mici sau mai mari, important este doar să nu tai prea adânc pentru a nu secționa fulgul de nea în două.
  • Ultimul pas! Desfășoară cu grijă fulgul de nea împachetat, pentru a descoperi modelul obținut!

Fulgii de nea decupați astfel poți fi atârnați pe sfoară colorată sau legați pe un set de luminițe de brad pentru un efect wow! Pentru și mai multă creativitate, cei mici pot colora fulgii din hârtie în diverse culori sau îi pot decora cu desene. Imaginația lor e nelimitată!

Distribuie articolul pe

Fii la curent cu ultimele noutăți

Abonează-te la newsletterul Voxi

Social Media

Cele mai citite articole

Categorii

Articole similare