5 motive să încerci logopedia online dacă ești părinte

Logopedia online s-a dovedit a fi la fel de eficientă ca și terapia logopedică clasică, față în față, un standardul în modul de desfășurare a logopediei. Astăzi însă, în contextul pandemiei Covid-19, a unei vieți ocupate sau chiar a lipsei unui profesionist în aria ta geografică, este mult mai dificil – uneori chiar imposibil, să participăm la ședințe de logopedie în persoană. Din acest motiv am creat VoxiClinic, care permite să transpunem în mediul online toate materialele și instrumentele de care avem nevoie pentru a ține ședințe de terapie logopedică pe internet, la aceleași standarde ca în cazul terapiei față în față. 

5 motive să încerci terapia online cu VoxiClinic:


1. Părinții se pot implica mai ușor


Știm deja că implicarea părinților e foarte importantă în dezvoltarea armonioasă a copilului. În corectarea deficiențelor de limbaj, participarea sau observațiile unui părinte pot fi un mare avantaj. Spre deosebire de metoda tradițională, a ședințelor în cabinet, în cazul terapiei online părintele poate fi de față în timpul ședinței. Astfel, poate înțelege mai bine ce se întâmplă în timpul unei sesiuni si poate afla cum să încorporeze tehnicile exersate în programul copilului, acasă.

2. Vei utiliza mai bine resursele pe care le ai deja în casă

Tele-terapia presupune că părinții și copiii se vor conecta la ședința terapeutică din confortul casei. În timp ce specialistul se va conecta de la birou sau de acasă. Fiindcă familia nu are acces fizic la resursele  din cabinet, logopedul va apela la materialele puse la dispoziție online prin VoxiClinic. Terapia devine astfel mai ingenioasă și mai atractivă pentru copil. Acest lucru ajută ca terapia să devină a parte integrantă a vieții copilului. În plus, lucrul dintr-un mediu cunoscut copilului vor face experiența mult mai relaxantă.


3. Clinica digitală VoxiClinic este versatilă și creativă


 Copiii sunt foarte motivați de tehnologie și jocuri serioase, iar VoxiClinic le pune la dispoziție o mulțime de exerciții și activități pe care logopezii le pot folosi în timpul ședințelor. De asemenea, au acces la toate exercițiile sub formă de joc din aplicația VoxiKids. Cu aplicația de mobil vor putea exersa intre sesiunile de terapie logopedică, recuperarea limbajului fiind mai ușoară și mai rapidă.


4. Ai program flexibil iar mobilitatea nu mai este o problemă


Tele-terapia îți va permite să integrezi ședințe de logopedie chiar și într-o săptămână plină și chiar dacă nu te poți deplasa. Nu vei mai pierde timpul cu transportul și nu va trebui să navighezi în jurul programului tău de lucru, vei putea stabili mai ușor cu logopedul orele la care copilul tău se poate conecta la ședința de terapie. Tot ce ai nevoie pentru a începe terapia online este un calculator sau un laptop și o conexiune stabilă la internet

Distribuie articolul pe

Fii la curent cu ultimele noutăți

Abonează-te la newsletterul Voxi

Social Media

Cele mai citite articole

Categorii

Articole similare